Dit weekend vond de eerste Porsche Carrera Cup Benelux race van Loek Hartog Ha plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. De Porsche Carrera Cup Benelux reed samen met de Porsche Carrera Cup France in het voorprogramma van het WEC.

Goed resultaat in de kwalificatie

Vrijdag ochtend om 12:15 reed Loek zijn eerste kwalificatie in de nieuwe Porsche. Hij presteerde meteen erg goed in het 36 Porsches tellende veld. In de eerste kwailificatie voor race één behaalde hij een vijfde startplaats. In de tweede kwalificatie wist hij zijn beste tijd nog eens te verbeteren met bijna één seconde, zijn 2:22.721 was goed voor een vierde startpositie voor race twee.

Goede start

Op vrijdag middag om 16:30 was het tijd voor de eerste race van het weekend. Loek mocht deze race beginnen van een vijfde startplaats. In de eerste ronde ging het al fout aan de kop van het veld waardoor er drie deelnemers uitvielen.

Na de safetycar procedure kon het veld weer gaan racen. Met een paar mooie inhaalacties op de baan eindigde Loek zijn aller eerste race in de Porsche Carrera Cup Benelux als tweede achter Dylan Derdeale.

Gewonnen!

Zaterdag was het tijd voor race twee van de Porsche Carrera Cup Benelux. De dag begon alleen anders dan verwacht. Ook al was er sneeuw voorspeld voor de nacht van vrijdag op zaterdag, toch was het raar om te zien dat het circuit in de Ardennen in mei nog volledig wit kleurde. Gelukkig was het tijdens de start van de race al iets warmer geworden en scheen de zon zelfs. De sneeuw was hierdoor bijna volledig weg gesmolten en de race kon gewoon van start gaan.

Om 11:45 gingen de lichten uit voor race twee. Het circuit was nog erg koud en vochtig waardoor de race onder de safetycar van start moest gaan. Na twee rondjes mocht het gas erop en vloog het veld richting de eerste bocht. Door een aantal foutjes van rijders die voor Loek startten waaronder Ayhancan Güven, kon Loek langzaam naar voren komen in het veld. Een paar extra inhaalacties op de baan resulteerde in nog een tweede plaats.

Hier bleef het alleen niet bij. Na de race kreeg Dylan Derdeale, die de race won, een 30 seconden straf aan zijn broek van de stewards vanwege contact met Max van Splunteren. Hierdoor zakte Dylan in de classificatie en won Loek de race alsnog.

Auteur: Daniël Kalksma
Foto’s: Ronald Vermeulen