Afgelopen weekend reed Loek Hartog weer in de Porsche Carrera Cup Benelux. De twee Races werden gereden in het bijprogramma van de DTM, dat voor de eerste keer in lange tijd weer terugkeerde op het Belgische circuit van Zolder.

Een prima kwalificatie

Zaterdag ochtend vroeg om 9 uur ging de kwalificatie van de Porsche Carrera Cup Benelux van start in Zolder. Voor race één wist Loek een vierde startplek te behalen en voor race twee een derde startplek. Vergeleken met de p5 en p4 in Spa een nog beter begin van het weekend.

Lastige eerste race

Zaterdagmiddag werd race één verreden. Bij de start rolde Loek iets te vroeg weg en had daarna veel wheelspin. Nog voor de eerste bocht lag hij op een zevende plek en moest zich gaan terug knokken tijdens de dertig minuten durende race. Na een aantal ronden wist hij de mannen voor hem in te halen en lag hij weer op de vierde positie. Na een aantal gele vlaggen en safetycars kwam Loek als vierde over de streep maar kreeg helaas na de race nog een straf waardoor hij als achtste werd geclassificeerd.

Goed resultaat in race twee

In race twee ging het een stuk beter voor Loek. De start ging goed en hij kon de eerste bocht in een derde positie door. De rest van de race verliep vrij rustig en zonder grote problemen. Loek kon nog een tijdje de twee koplopers goed volgen, maar werd ongeveer halverwege de wedstrijd bij een inhaalactie in de rondte getukt door Dylan Derdeale, waardoor hij de aansluiting verloor.

​Loek reed nog wel de snelste ronde van de race en reed het gat naar Dylan Derdeale helemaal dicht. Helaas moest hij wel genoegen nemen met de derde plek.

De volgende race van de Porsche Carrera Cup Benelux word verreden tijdens het pinksterweekend op circuit Zandvoort.

Resultaten Loek: Spa – R1 P2 – R2 P1 / Zolder – R1 P8 – R2 P3

Auteur: D. Kalksma
Foto’s: Ronald Vermeulen